loading

ریزش موی سکه ای

ریزش موی سکه ای

ریزش موی سکه ای

ریزش موی سکه ای یک بیماری اتوایمیون است و بعد از ریزش موی ارثی – هورمونی شایع ترین فرم ریزش مو محسوب می شود. شیوع این بیماری یک در۱۰۰۰ است و اکثرا افراد زیر ۳۰ سال مبتلا می شوند. در این بیماری سیستم ایمنی به فولیکول های موی دارای رنگدانه که در فاز رشد هستند حمله می کند ولی موهای سفید درگیر نمی شوند. در ۷۵ درصد از موارد موهای سر در یک یا چند ناحیه می ریزد. ولی ممکن است موهای ابرو و مژه ها و یا ریش و سبیل هم دچار ریزش شود. به ندرت بیماری وسیع و گسترده شده و کل موهای سر و یا حتی کل موهای بدن می ریزد.

ریزش موی سکه ای به خودی خود خطری برای سلامتی شخص ندارد ولی باعث اعتماد به نفس پایین و افسردگی و اضطراب بویژه در خانم ها می شود.

بیماری های همراه:

ممکن است بیماری های زیر به همراه ریزش موی سکه ای دیده شود:

  • ویتیلیگو یا لکه های سفید در پوست
  • کم خونی
  • آسم، حساسیت فصلی، اگزمای آتوپیک
  • بیماری های تیرویید
  • سایر بیماری های سیستم ایمنی مانند لوپوس و ….

به طور کلی شیوع بیماری های تیرویید در افراد مبتلا به ریزش موی سکه ای نسبت به جمعیت عادی خیلی بیشتر است. بنابراین توصیه می شود بیماران حتما آزمایش تیرویید انجام دهند. کمبود ویتامین D هم باعث شروع بیماریهای سیستم ایمنی از جمله ریزش موی سکه ای می شود و این موضوع باید مد نظر قرار گیرد.

از سایر اختلالات همراه می توان به درگیری ناخن ها و چشم  اشاره کرد. درگیری ناخن ها  بیشتر به صورت زبری سطح ناخن یا حفره های کوچک در صفحه ناخن دیده می شود. در گیری چشم ها به صورت لکه های شبکیه و کدورت لنز یا آب مروارید ظاهر می شود.

اقدامات تشخیصی

توصیه می شود برای تشخیص با پزشک متخصص پوست ومو مشورت شود. این بیماری ممکن است با انواع دیگر ریزش مو مانند لیکن پلان یا قارچ سرکودکان و یا بیماری های دیگر اشتباه شود. برای مشاوره با متخصص پوست مو و زیبایی اینجا کلیک کنید.

معمولا در معاینه قرمزی ، خارش و یا پوسته ریزی وجود ندارد. در معاینه با درموسکوپ موهای شکسته، نقاط زرد و یا نقاط سیاه دیده می شود. اگر علایم بالینی خیلی واضح نباشد ممکن است نیاز به انجام بیوپسی از پوست سر باشد. دراین صورت معمولا از دو نقطه نمونه برداری انجام می شود.

علت ریزش موی سکه ای چیست

علت ریزش موی سکه ای چیست

ریزش موی سکه ای جزو بیمار یهای سیستم ایمنی است و هنوز معلوم نیست چرا سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله می کند و انها را از بین می برد.۶۰ تا ۸۰ درصد بیماران سابقه استرس را ذکر می کنند و شاید استرس از طریق محور هییپوتالاموس- هیپوفیز سیستم ایمنی را تحریک می کند. این بیماری زمینه ژنتیکی هم دارد و ژن های متعددی در بروز آن دخالت دارند.

درمان ریزش موی سکه ای

درمان ریزش موی سکه ای به وسعت ریزش موها بستگی دارد. در اغلب موارد یک یا چند ناحیه کوچک طاسی دیده می شود که  با تزریق کورتون در پوست کاملا بهبود می یابد. معمولا بعد از ۳ تا ۶   بار تزریق ماهانه موها کاملا رشد می کند و مشکل بیمار برطرف می شود. ولی سیر بیماری قابل پیش بینی نیست و به رفتار سیستم ایمنی بدن بستگی دارد.ممکن است بیمار بعد از درمان دیگر هیچ وقت دچار ریزش موی سکه ای نشود و یا احتمال دارد این مشکل بعد از چند ماه یا چند سال بارها تکرار شود و نیاز به درمان داشته باشد.

چه مواری از ریزش موی سکه ای مقاوم به درمان هستند

معمولا پاسخ به درمان در موارد زیر خوب نیست:

  • اگر بیش از ۵۰ درصد از موهای سر ریخته باشد
  • اگر موهای دور سر ریخته باشد
  • اگر کل موهای بدن ریخته باشد
  • اگر بیش از یکی دو سال طول کشیده باشد
  • اگر سابقه خانوادگی وجود داشته باشد
  • اگر قبل از بلوغ شروع شده باشد

درمان های جدید ریزش موی سکه ای

در چند سال اخیر داروهای مهار کننده JAK امید زیادی در درمان ریزش موی سکه ای و بیماری پسوریازیس ایجاد کرده است. Tofacitinib  اولین داروی موثر از این خانواده است . داروهای جدید در موارد شدید بیماری که کل موهای سر ریخته باشد تجویز می شود و بدلیل عوارضی که ممکن است داشته باشند باید حتما زیر نظر متخصصین پوست مصرف شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02188875573